A legtöbb fiatal öngyilkosság miatt hal meg Japánban

Bár negyedik éve csökken az öngyilkosságok száma Japánban, még mindig ez az első számú halálok a 15–34 évesek körében az ázsiai szigetországban.

A japán kormány által kedden közzétett fehér könyv adatai szerint 2013-ban 27 283 ember vetett véget önkezével életének, ami 575-tel kevesebb az előző évinél, amikor 15 év után először jegyeztek fel 30 ezernél kevesebb öngyilkost az országban.

A legkritikusabb hónap a május, amikor a legtöbben – tavaly 2542 ember – vetnek véget életüknek, ezt a magas számot az új iskolai és pénzügyi év áprilisi kezdetével kapcsolatos stressz okozza.

Japán az egyetlen ország a hét fejlett ipari állam közül, ahol a 15–34 évesek körében az öngyilkosság az első számú halálok. Ebben a korosztályban a közlekedési balesetek vezetik a halálozási statisztikát Nagy-Britanniában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban a fehér könyv szerint.

Az öngyilkosságok száma csökken, köszönhetően a kormány által hozott intézkedések hajtotta gazdasági fellendülésnek – hangoztatta Szuga Josihide kormányszóvivő tokiói sajtóértekezletén.

Az illetékes hozzátette, hogy a kormány meg fogja vizsgálni, miért ilyen magas az öngyilkosság okozta halálozási arány a fiatalok körében és megteszi a szükséges intézkedéseket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez