Fennakadás a japán reptereken

Az egyik legnagyobb japán légitársaság, a JAL központi irodájában leállt az a számítógépes rendszer. Japán legnagyobb légikikötőiben több mint húsz járatot kellett törölni.

Komoly fennakadásokat okoz csütörtökön a japán repülőterek forgalmában a JAL légitársaság egyik központi számítógépének hibája, országszerte számos járatot kellett törölni vagy késleltetni.

A nap folyamán csak Japán legnagyobb légikikötőiben, a tokiói, az osakai és a nahai, illetve más repülőtereken több mint húsz járatot kellett törölni.

A fennakadásokat az okozza, hogy az egyik legnagyobb japán légitársaság, a JAL központi irodájában leállt az a számítógépes rendszer, amely meghatározza az utasok ülésrendjét, a poggyász, az áru és az üzemanyag elhelyezését a fedélzeten a megfelelő súlypont kialakításához. A rendszer hibája miatt mindezt egyelőre egyedileg kell elvégezni, ami sok időt vesz igénybe.

A NHK televízió szerint időbe telik az üzemi hiba elhárítása, és a jelek szerint egyre több lesz a zavar a japán léki közelekdésben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez