Makaon csináljak a legnagyobb pénzt a futball-világbajnokságból

Két szerencsejáték-szervező maffiát fogott el a rendőrség Makaon, ahol dollármilliárdokért fogadnak a futball-világbajnokságra. A legnagyobb egyedi tétel e két maffia esetében 5 millió dollár volt.

 

 

 

 

 

 

26 fekete csuklyás kínait prezentált a rendőrség Makaon, ahol két szerencsejáték-maffiát buktattak le. A letartóztatottak kínai, hongkongi illetve malajziai állampolgárok, akik Makaon űzték a szerencsejáték bizniszt, de fogadni az egész világon lehetett a futball-világbajnokságra. Egy hotelben működött a két maffia, melyet a rendőrség elfogott. A szállodaszobákban laptopokat foglaltak le és nagyösszegű készpénzt találtak. Fogadni telefonon lehetett. A legkisebb tétel 10 dollár, a legnagyobb 5 millió volt.

Az illegális futballfogadás óriási biznisz, s a rendőrök biztosak benne, hogy ez a két maffia csak a jéghegy csúcsa. Rengetegen foglalkoznak ezzel a foci-világbajnokság idején Makaon, HongKongban, vagy épp Szingapúrban. Az Interpol külön ázsiai brigádot szervezett ennek az illegális szerencsejáték-maffia hálózatnak a felszámolására.

Nyolc ázsiai ország érintett, a koordinációs központ HongKongban van. A kínaiak rendkívüli mértékben kedvelik a szerencsejátékokat, de magában Kínában tilos ilyesmit szervezni, ezért aztán a szerencsejáték kedvelői HongKongban és főként Makaon élik ki a szenvedélyüket. Így lett Makao Las Vegast megelőzve a világ szerencsejáték fővárosa.

A futball világbajnokság akkora pénzeket mozgat meg a szerencsejáték-iparban, hogy felmerült a gyanú: nem vásárolják-e meg esetleg a mérkőzéseket Brazíliában?!

Egyelőre semmi erre utaló nyom sincs, de mind az Interpol, mind pedig a FIFA árgus szemekkel figyel. Halálos csapást mérhetne ugyanis az egész világ labdarúgó életére, hogyha kiderülne: a világbajnokság mérkőzései megvásárolhatóak a futball iránt tökéletesen közömbös makaoi szerencsejáték-maffiák által. Egyelőre két maffiát kapcsoltak le Makaon, ahol a legmagasabb egyedi fogadási tétel 5 millió dollár volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez