Orosz nyugger maffiafőnököt fogtak el Thaiföldön

Hamis örmény útlevéllel érkezett Thaiföldre a most 52 éves Alekszandr Matuszov, aki Moszkva és Szentpétervár egyik legrettegettebb maffiafőnöke volt. 2009 óta nyugdíjasként éldegélt Thaiföldön, ahol most egy szupermarketben elfogták.

 

 

 

 

 

Gyilkosságok, emberrablások és védelmi pénzek kicsikarása- ez szerepel Alekszandr Matuszov bűncselekményeinek listáján. 1995 és 2009 között működött maffiája Oroszország két legnagyobb városában. Végül forró lett a lába alatt a talaj és örmény útlevéllel Thaiföldre menekült. Az elfogását bejelentő rendőr tábornok szerint az orosz maffiafőnök Thaiföldön békés nyugdíjasként élt, nem követett el bűncselekményt.

Ettől függetlenül Oroszország kérésére elfogták, hamarosan kiadják hazájának.

Thaiföldön május közepén vette át a hatalmat a hadsereg, amely megszigorította az idegenrendészeti intézkedéseket is. Korábban viszonylag könnyű volt kétes múlttal Thaiföldre menni, ahol sok nyugger maffiózó töltötte kellemes napjait. A katonai kormányzat most ellenük is fellép, hogy megmutassa: a rendőrállam nemcsak az ellenzéki aktivistákat fogja el, de a köztörvényes bűnözőket is, akik sokáig érinthetetlennek számítottak, mert szép védelmi pénzt fizettek a rendőrségnek azért, hogy békében tölthessék nyugdíjas éveiket.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez