A korrupcióval vádolt mágus hazatért szülőföldjére

“Hókusz-pókuszaival befolyásos embereket is elámított. Valójában nem más, mint egy szélhámos!”- állította a 62 éves csikung mesterről a központi televízió Pekingben. Wang mester ezután HongKongba menekült, de most hazatért szülőföldjére, Csianghsziba.

 

 

 

 

A kínai Twitterre, a weibora tette fel a képeket a csikung mester, akit nemcsak rokonai, hanem a körzet politikai vezetői is üdvözöltek. Nemrég még korrupcióval vádolt fő-fő bűnös volt Kínában. Az a befolyásos ember, akit a hókusz-pókuszaival elámított nem volt más, mint Kína egykori vasútügyi minisztere, akit korrupció miatt halálra ítéltek. A miniszter halálos ítélete csak feltételes, ez Kínában tényleges életfogytiglant jelent. A per idején Wang mester, aki saját magát nyilvánította a csikung, vagyis a kínai jóga utánozhatatlan mágusának, HongKongba menekült, ahol már volt egy háza.

Attól félt, hogyha otthon marad, akkor letartóztathatják. A közszolgálati televízió nemcsak azzal vádolta Wang mestert, hogy elámította a vasútügyi minisztert és néhány más befolyásos személyt, hanem azzal is, hogy részt vett a korrupciós üzelmekben és főként, hogy egyáltalán nem fizetett adót. Ilyen vádak alapján hosszú-hosszú börtönbüntetés várna Kínában valakire.

Valószínűleg voltak olyan befolyásos személyiségek, akiket Wang mester szintén elámított és akik nem buktak le. Így a csikung mester nagy merészen hazalátogatott a szülőföldjére, Csianghszi tartományba, ahol régi barátsággal fogadták annak ellenére, hogy nemrég még bűnözőként mutatta őt be a központi televízió.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez