Óriáspanda ikrek Szecsuánban

Inkubátorban van a két óriáspanda-bébi, akik még teljesen szőrtelenek. Az ikrek édesanyjuk második, illetve harmadik gyermekei. A ritka ikerpárt bemutatták a sajtónak Szecsuán tartomány fővárosában, Csengtuban.

 

 

 

 

 

A világ legnagyobb pandaparkjában született az ikerpár, Yaxing mama két bocsa. Egyikük fiú, a másik lány. A testsúlyuk 146 és 117 gramm. A csöppségek inkubátorban vannak és üvegből táplálják őket. Csengtuban egy pandakutató-központ is működik. Számukra az ikerpár hallatlanul nagy nyereség, hiszen rengeteg érdekes tudományos megállapítást tehetnek majd, amikor az ikerpár felnő. A pandapark ideális környezet számukra, mert igyekeztek úgy megépíteni, hogy hasonlítson az óriáspandák természetes környezetére. Ennek azért van jelentősége, mert néhány panda, amikor eléri a nagykorúságát, akkor visszakerül a természetbe. Így akarják elérni Szecsuán tartományban, hogy ne haljanak ki a vadon élő óriáspandák sem.

Az ikerpár aligha kerül vissza a természetbe, mert sokkal valószínűbb, hogy valamelyik hazai, vagy külföldi állatkert dísze lesz. A pandadiplomácia korábban bevett hagyomány volt Kínában. Teng Hsziaoping, a reformok atyja, Szecsuán tartományban született és nyitási politikája idején óriáspandákat ajándékozott külföldi állatkerteknek, ezzel elérte a diplomáciai kapcsolatok javulását.

Ma is van még pandadiplomácia, de Kína immár a világ második számú nagyhatalma, amelynek nincs szüksége óriáspandákra ahhoz, befolyást szerezzen a nagyvilágban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez