Tigrisfarmok Kínában

“5-6 ezer tigrist nevelnek farmokon Dél-Kínában és a bőrüket eladják.”- ismerte el egy kínai szakértő Genfben, ahol a védett állatok nemzetközi kereskedelmét vitatták meg. Az elmúlt évben mintegy 1600 tigrist adtak el a piacokon. Kínában és egész Ázsiában a tigris nemi szervének varázslatos erőt tulajdonítanak, sok öregedő férfi ilyen tigrisporból próbálja meg visszanyerni ifjúsága erejét.

 

 

 

 

Most először ismerte el Peking nyilvánosan, hogy nem tiltják a tigrisek bőrének kereskedelmét. “A tigrisek csontjait viszont tilos árusítani!”- hangsúlyozta a kínai szakértő Genfben. A tigrisek csontjait is felhasználja a hagyományos kínai gyógyászat éppúgy, mint a tigrisek péniszét. Épp ezért nevelik farmokon Kínában a tigriseket. Peking ezt eddig nem ismerte el, de a genfi tanácskozáson képes riport számolt be arról, hogy Kínában a tigrisek nevelése farmokon és bőrük eladása hétköznapi gyakorlat.

Elvben a tigris Kínában védett állat, de minthogy több tigrisfajta van, ezért a törvényt meg lehet kerülni mondván: a mi tigrisünk nem tartozik a védett kategóriába. A Mennyei-Birodalomban hatalmas piaca van a védett állatok kereskedelmének: elefántcsont, rinocérosz szarv, vagy épp tigris pénisz, ezeknek van a legnagyobb piaca Kínában.

Nemzetközi állatvédő szervezetek bírálják emiatt Kínát, hiszen az orvvadászat jelentős mértékben épp a telhetetlen kínai piac miatt nagyon nagy üzlet. A tigrisek esetében viszont Kínában rájöttek, hogy lehet tenyészteni is őket, így a drága import helyett ott a hazai tigrisbőr, vagy épp a keresett tigrispénisz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez