167 centis japán minisztár az amerikai kosárlabdában

“Toga! Toga!”- kiáltja lelkesen a közönség Dallasban, ahol egy 20 éves japán fiú teljesen elnyerte a nézők szimpátiáját. “Olyan vagyok, mint egy 15 éves srác. Ezért szeretnek.”- nyilatkozta a 20 éves Yushi Togashi, aki a második japán az NBA-ben, az amerikai kosárlabda élvonalában.

 

 

 

A japán minisztár irányítót játszik, de bátran támadja a kosarat is. Nem zavarja, hogy apró termete miatt sokan mosolyogva szemlélik mozgását. A kosárlabdában nagyon fontos a magasság, a játékosok többsége két méter felett van. Még az olyan kistetmetű irányítók is, mint Tony Parker, a bajnok San Antonio francia sztárja 188 centiméter magas. Egyedül Nate Robinson a Denver Nuggets irányítója van a japán fiú kategóriájában, de még ő is 175 centiméter magas. Az első japán játékos is azért pottyant ki az NBA-ből, mert kicsi volt.

Yushi Togashi bízik benne, hogy vele nem így lesz. Ugyanabban a sport-középiskolában végzett, mint Kevin Durant, aki az elmúlt szezonban az év játékosa lett. Utána Japánban játszott, teljes sikerrel. Most Dallasban folytatja, de kérdés, hogy meddig? A közönség szimpátiája nem elég: a pályán kell bizonyítania. Mindenesetre ott lebeghet előtte Dirk Nowitzki példája. A német kosaras -közel a negyvenhez- a Dallas Mavericks vitathatatlan sztárja. Ő az a külföldi kosaras, aki a legtöbb pontot szerezte az NBA-ben. Vele szerzett bajnoki címet a Dallas Mavericks.

Vajon Togashi mit tud hozzátenni ehhez? Lehet-e 167 centis irányítója egy élvonalbeli kosárlabdacsapatnak manapság Amerikában? A mosolygós 20 éves Toga szerint lehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez