Japán kivonja szakértőit Nyugat-Afrikából az Ebola miatt

Nyolc kínai orvost és ápolónőt karanténba zártak Sierra Leoneban, mert Ebola gyanús tüneteket mutattak. Japán közölte: kivonja 24 emberét Guineából, Sierra Leoneból és Libériából. Egyikük sem mutatja az Ebola tüneteit– hangsúlyozzák Japánban.

 

 

 

 

A nyolc karanténba zárt kínai közül hét egy Ebola-kórházban dolgozott Sierra Leone elzárt területén. A nyolcadik egy olyan orvos, aki a fővárosban, Freetownban dolgozott egy kórházban.

Kína, mint Afrika legfontosabb gazdasági partnere fontos szerepet játszik az Ebolaellenes harcban is. Orvosokat és ápolónőket küldött a járvány által leginkább veszélyeztetett területekre Guineában, Sierra Leoneben és Libériában. Ilyen sok külföldi még nem került karanténba egyetlen más nemzet tagjai közül sem.

Közben hivatalosan közölték, hogy az Ebola halálos áldozatainak a száma meghaladta az ezret. A WHO már korábban jelezte, hogy az utóbbi négy évtized legsúlyosabb járványáról van szó. Az Egészségügyi Világszervezet igazgatónője azt is elmondta egy Conakryban rendezett válság tanácskozáson, hogy a vírus gyorsabb, mint az ellene hozott intézkedések.

Az Ebola-veszély fokozatosan növekszik, annak ellenére, hogy egyre nagyobb nemzetközi segítség érkezik Nyugat-Afrikába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez