FASTER – Telekommunikációs kábel az USA és Japán között

300 millió dollárba kerül az a telekommunikációs kábel, mely az Egyesült Államok nyugati partját Japánnal köti össze. A Google szervezi az akciót, melybe a legtöbb pénzt kínai telekommunikációs cégek fektetik be.

 

 

 

Jelentősen meggyorsítja az adatforgalmat Amerika és Ázsia között az új telekommunikációs kábel, mely a tervek szerint 2016-ra készül el. A FASTER kábel a világ leggyorsabban növekedő régióját, Kelet-Ázsiát kapcsolja össze az USA nyugati partjával, amely az informatika központja Amerikában.

Amint a kábel neve is mutatja a fő előny az lesz, hogy meggyorsul az adatforgalom a Csendes-óceán alatt. Ennek okán pénzelik a telekommunikációs kábelt a kínai magáncégek, de részt vesz benne egy szingapúri vállalat is és néhány japán telekommunikációs cég is. A Google és Kína viszonya közismerten rossz. A hatalommal folyó kötélhúzás végén az amerikai multi kitelepítette kínai cégét HongKongba.

Mindez nem akadályozza azt, hogy kínai telekommunikációs cégek is részt vegyenek a Google által szervezett FASTER kábel finanszírozásában a Csendes óceán mélyén az Egyesült Államok és Japán között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez