6 haláleset, 5 eltűnés – A tájfun áldozatai

A tájfun következtében bekövetkezett halálos áldozatok száma 6-ra emelkedett, 5 ember pedig eltűnt, miután a vihar elérte Japánt. Az eltűntek közt két amerikai katona is van- jelentették kedden.

 

 

 

 

 

 

Az Phanfona nevű igen erős tájfun Tokió, és más nagyvárosok közelében tombolt. A hétfő reggeli csúcsforgalomban mintegy 600 repülő járatot töröltek, illetve több mint 100 vonat közlekedését is felfüggesztették. Néhány gyár is abbahagyta működését.

A vihart, amely károkat okozott az egész szigetcsoporton, visszaminősítették egy alacsony-nyomású rendszerré, amikor az a Csendes-óceán felett haladt- jelentette a japán meteorológiai ügynökség.

A halottak között volt egy amerikai katonai tisztviselő, aki már fotózott viharokat. Mindemellett két katona még mindig nincs meg, akiket a tájfun által keltett hullámok nyeltek el a déli Okinawa szigetláncnál- jelentette a rendőrség.

Yokohamában (Tokiótól délnyugatra fekvő régió) egy 20-as és egy 30-as éveiben járó férfi halt meg meg, miután egy földcsuszamlás elpusztította otthonaikat-jelentette a városi hivatal.

Az Asahi újság szerint a tájfun összesen hat ember ölt meg. Öt másik embert eltűntnek nyilvánítottak Közép-és Kelet-Japánban.

Mintegy 62 ember sebesült meg az egész országban a vihar miatti balesetek következtében az állami műsorszolgáltató, az NHK szerint.

A Japán Országos Rendőrkapitányság még nem jelentette be hivatalosan a halálos áldozatok számát. Egészen addig várnak, míg helyi hatóságok
vizsgálatai be nem bizonyítják, hogy a haláleseteket valóban a hatalmas vihar okozta.

Az meteorológiai felügyelet arra figyelmeztetett, hogy még akkor is, ha a vihar elvonult, a tenger közelében földcsuszamlások, valamint árvizek lehetnek, ami további kockázatot jelent az országban, ahol a viszonylag nedves nyár számos földcsuszamlással járt, beleértve Hiroshimát, ahol több mint 70 ember halt meg.


A központi prefektúrában, Shizuokában több mint 50.000 embert evakuáltak otthonaikból, míg mintegy 1,7 millió lakosnak azt tanácsolták, hogy keressenek menedéket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez