20 ezer forint egy második feleség ára

“Egymillió rúpia, vagyis mintegy 82 dollár a második feleség ára”– így döntött a megyefőnök Kelet-Lombokban Indonéziában. “Ezt vissza kell vonni, méghozzá azonnal”- háborgott a vallási ügyek minisztériuma Jakartaban.

 

 

 

 

Mohamed próféta négy feleséget engedélyez egy hithű muzulmánnak, azzal a feltétellel, hogy tisztesen el tudja látni minden nejét és gyermekét.

A mai Indonéziában- Földünk legnépesebb muzulmán államában – ezt úgy oldották meg, hogy csak két feleséget engedélyeznek egy közalkalmazottnak, de ezt is csak úgy, ha az első feleség és a hivatali elöljáró ehhez hozzájárul. Lombok szigetének keleti részén viszont a megyefőnök háborút hirdetett a többnejűség ellen, ezért azzal toldotta meg a központi intézkedéseket, hogy a második feleséget kívánó közalkalmazottnak nem elég első neje hozzájárulása és a hivatali elöljáró engedélye, de még le is kell perkálnia 1 millió rúpiát, vagyis 82 dollárt. “Így akarok harcolni a többnejűség ellen”- hangoztatja a megyefőnök. Persze nemcsak erről van szó. A közalkalmazottnak nem véletlenül kell engedélyt kérnie a felettesétől, ha még egy nőt akar. A fizetések ugyanis olyan szerények, hogy egy feleség, illetve egy család eltartása is komoly gond. Két feleség és két család eltartása a közalkalmazottnak szinte lehetetlen legálisan. Így aztán a közalkalmazott felhatalmazva érzi magát a korrupcióra. A kórházakban és az iskolákban pénzért osztogatják a lehetőségeket sok helyütt Indonéziában, amely a világ egyik legkorruptabb országa. Ennek is szeretne véget vetni a megyefőnök. A vallási ügyek minisztériuma viszont kérlelhetetlen. Követeli a 82 dolláros feleség adó visszavonását. Más tekintetben persze a vallási ügyek minisztériuma is elnézőbb. Magának a miniszternek is nemrég korrupciós ügyek miatt kellett elhagynia hivatalát Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez