Robotok árulják a Nestlé kávégépeit

Robotok fogják árulni a kávégépeket hamarosan a NESTLÉ japán üzleteiben – a cég hamarosan több, mint ezer gépi munkatársat aljkalmaz majd. 

A terv szerint az év végén kerülnek a boltokba a szokatlan eladók. A direkt erre kifejlesztett robotok neve Pepper és egyelőre csak kávégépeket és az ahhoz való kapszulákat fogják árusítani a nagyközönségnek.
A vezetőség elmondta, hogy szerintük egyértelműen jót fog tenni az üzletnek a váltás és biztosak benne, hogy az embereknek tetszeni fog, hogy robotok szórakoztatják őket vásárlás közben. Nem ez az első bevetése a Pepper sorozatnak, korábban a SoftBank telefonszolgáltatónál szolgáltak, ahol egyöntetű sikert értek el a vásárlók közt. A júniusban bemutatott robot  120 centiméter magas, egy tablethez hasonló kijelző található a mellkasán és állítólag a beszélgetések 70-80%-át is képes megérteni. Februártól pedig vehetünk otthonra is egyet, az ára pedig egy robothoz képest nem is vészes, már 200 ezer yenért, nagyjából fél millió forintért vásárolhatunk belőle.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez