Anonymous-támadás izraeli kulcsintézmények ellen

A maga eszközeivel tiltakozik az Anonymous csoport a gázai háború ellen. Fontos izraeli intézmények oldalait hekkelte meg tegnap, így a hadseregét, a Bank of Israelét és a miniszterlnök hivataláét.

De nem maradt ki a támadás-sorozatból Izrael washingtoni nagykövetsége, a gazdasági minisztérium, a központi statisztikai hivatal vagy a bevándorlási hivatal sem – közölte az iráni Presstv.

Az Anonymous azóta indít akciókat izraeli oldalak ellen, mióta megkezdődött Gáza bombázása. Vagyis július 8-a óta. A kibertámadások akkor váltak intenzívvé, amikor az izraeliek lelőttek egy Guy Fawkes maszkot, vagyis a csoport jelképét viselő palesztint. Izrael azt állítja: a hadsereg és az elhárítás képesek kivédeni az ilyen támadásokat, de a hírek szerint több oldal is órákig elérhetetlen volt az Anonymous akciója után.

A csoport első, Izrael-ellenes sorozata 2012 novemberében volt, az akkori, Gáza elleni támadás után. Akkor 700 weboldalt hekkeltek meg, köztük a külügyminisztériumét és az államfői hivatalét, és 5 ezer izraeli tisztségviselő személyes adatait hozták nyilvánoságra. Tavaly áprilisban újabb több száz intézmény, így a reptéri hatóság, az oktatási minisztérium és a kneszet volt a célpont.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez