Maláj nők utaztak a “kalifátusba”, hogy kényeztessék a harcosokat

Malájziából három nő utazott az Iraki és Szíriai Iszlám Államhoz, hogy felajánlja szexuális szolgálatait a harcosoknak – jelentette be a maláj elhárítás egyik tisztségviselője. Nem ők az első nők, akik csatlakoztak a szexuális dzsihádhoz.

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő azt mondta a Malaysian Insider-nek: “A koncepció ellentmondásosnak tűnhet, de egyre több muszlim nő rokonszenvezik az ISIS-szel.” Az úgynevezett dzsihád el-nikah, vagyis a női szent háború az iszlám tanításaitól eltérően megengedi a házasságon kívüli szexuális kapcsolatot több partnerrel, és a keményvonalas szunnita szalafisták szerint törvényes formája a szent háborúnak.

“Hírszerzési adatok cseréjéből kiderült, hogy szunnita muszlim nők Ausztráliából és Angliából is csatlakoztak ilymódon az ISIS-hez” – mondta az idézett tisztségviselő.

Jóllehet már tavaly is voltak hírek arról, hogy nők, köztük tunéziai tinédzserek vettek részt ilyen misszióban Szíriában, ez a mostani a legutóbbi ismert eset. A tunéziai lányok “kalandjairól” itt olvashatnak. A most kiutazott malájziai nők a 30-as, 40-es éveikben járnak. Az országból a hírszerzés szerint körülbelül 30 férfi harcol az ISIS soraiban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez