Az iszlám vallásoktatást is betiltotta az ISIS

Közeledik az új tanév, és készülnek rá a terroristák is. Az észak-szíriai Rakkában vezetik be ekőször a saját tantervüket. Amely a filozófia és a kémia mellett további tárgyakat is száműz az iskolákból. Például az iszlám vallásórákat.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy szeptembertől külön tanulhatnak csak az iskolákban, egészen az egyetemig a lányok és a fiúk, a nők és a férfiak az önhatalmúlag kikiáltott “Iszlám Államban”. Most azonban, a tanév közeledtével egyre több részlet válik ismertté az ISIS-féle “tantervből” is. A Syrian Observatory for Human Rights nevű, londoni székhelyű megfigyelő csoport értesülései szerint megkezdődött a tanárok felkészítése erre: persze külön a nőké és külön a férfiaké.

Az egyhetes tanfolyam tegnap kezdődött, és aki nem vesz részt rajta, az többé nem taníthat. Az új tantervből száműzték a Szíriai Arab Köztársaság kifejezést, helyette az Iszlám Államot kell használni. Az osztálytermekből leszedették a képeket, amelyeket az ISIS iszlámellenesnek tart.

Azt már korábban bejelentették, hogy megszűnnek a filozófia és kémiaórák, mert ezek a tantárgyak “nincsenek összhangban az isteni törvényekkel”. De az ISIS legújabb közleménye szerint nem lesz művészeti és zenei oktatás sem, betiltották a társadalomtudományi tárgyakat, a történelem- és vallásórákat is. Az utóbbiak esetében az iszlám és a keresztény vallástanítás egyaránt feketelistára került Rakkában – közölte helyi tanároktól szerzett értesülései alapján a megfigyelőcsoport.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez