“Vidámparkboom” Dubajban

Dubaj gőzerővel készül a 2020-as világkiállításra és ennek keretében nemcsak szállodákat, hanem számos vidámparkot és szórakozóhelyet építenek fel az országban. Többek közt az arab világ első Legolandját.

Az emírségi kormány, akárcsak a legtöbb nagyszabású építkezési projektet, ezt is a 2020-as Expo miatt építi meg. A Meraas Holding nevű vállalat idén februárban fogott hozzá a legújabb, “Megavidámpark” projektnek, amely legkorábban 2016-ra fog elkészülni. A terv teljes körű támogatást kapott a dubaji vezetéstől is, az építés költségei több mint tízmilliárd dollárra rúghatnak. 

Ennek része, hogy a gyerekek számára egy Legolandet építenek, amely a hetedik lesz a világon. Ám ennél azért sokkal többet terveznek:  lesz egy Bollywood-park (az emírségekben oda vannak az indiai filmekért és imádják a dél-ázsiai ország színeszeit) és egy Hollywood-park; az amerikai Universal Studio Park; Korán Park és a világ legnagyobb óriáskereke.Ezenfelül egy család-barát szálloda komplexumot hoznak létre a park mellett, Lapita néven. Átépítik a tengerparti sávot is, sőt a tervek között szerepel egy “Aquaworld a Perzsa-öbölben” nevű élményfürdő is. 

A nagyszabású projektek célja, hogy minél többen látogassanak el a Perzsa-öböl menti monarchiába: 2012 10 millió külföldi látogató érkezett, de szeretnék,ha ez a szám 2020-ra 20 millió lenne. 2013-ban az Egyesült Arab Emírségek éves GDP-nek a 8,4 százalékát a turizmus tette ki, ami majdnem 120 milliárd dollárt jelent. Ha elkészülnek ezek a projektek, akkor ez az arány akár 15 százalék is lehet. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez