Nem tudjuk meg, ki a világ legjobb hastáncosa?

Tolongtak a világ minden részéből a hastáncosok, hogy egy egyiptomi tévéshow-ban bizonyítsák: ők a legjobbak a világon. De most kérdésessé vált, hogy megmutathatják-e, mit tudnak. A vetélkedő elkezdődött, de most bizonytalan ideig szüneteltetik. Lehet, hogy végleg.

A tehetségkutató program házigazdája Dina, a híres egyiptomi hastáncosnő, két tunéziai kollégájával közösen. Az Al Raqisa, A táncos című show-nak egy adása került képernyőre, és most a nézők és a résztvevők egyaránt dühösek és kiváncsiak arra, hogy a vetélkedőt közvetítő adó, az “Al Qahira wal Nas” miért jelentette be, hogy újragondolja: folytatják-e.

A Saydaty.net hírportál szerint a tévétársaság a jelenlegi politikai helyzetet jelölte meg döntése háttereként: azt mondta, hogy a legújabb Sínai félszigeteki terrortámadások miatt törölték a második részt. Kegyeletből a múlt héten megölt 11 rendőr iránt. A Laha magazin szerint viszont sokan azt gyanítják, hogy az egyházi elit tiltakozása állhat valójában a dolog mögött. Neves hittudósok ugyanis petíciót köröztetettek, ebben a hagyományos értékek és a vallási tanítások iránti tiszteletlenséggel vádolták meg a show-t. Az al Arabiya arról ír, hogy a legfelsőbb vallási testület követelte a show betiltását, az erkölcstelenség mellett arra hivatkozva, hogy az kapóra jönne a “szélsőségeseknek”, ürügyként használnák arra, hogy “nem-iszlám” társadalomként bélyegezzék meg az egyiptomit.

A hastánc évszázadok óta a közel-keleti kultúra része, Egyiptom mindig is híres volt a hastáncosnőiről. Most azonban a vallási konzervatívok rossz szemmel nézik a műfajt.

A tévéműsorra egyébként hónapokig készülődött a stáb. Minden földrészre elutaztak például a szervezők, hogy résztvevőket válogassanak.

{youtube}OXsA9eXMl_k{/youtube}

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez