Egyiptomi tini tervezte a Pink Floyd új albumának borítóját

A Pink Floyd 20 év szünet után novemberben új albummal jelentkezik. Az Endless River, Végtelen folyó borítóját egy 18 éves egyiptomi digitális művész tervezte. Aki az előző album idején még nem is élt. 

Ahmed Emad Eldin egy felhőkön evező férfit álmodott a borítóra, aki a felkelő nap ragyogása felé tart. A képet most a világ minden pontján ott lehet látni a kirakatokban és a plakátokon, Londontól New Yorkig, Párizstó Sidney-ig, Berlintől Milánóig.

A Pink Floyd legendás borítóinak legendás tervezője korábban Storm Thorgerson volt. Aki szürrealista képekkel fokozta a titokzatosságot a banda körül. Ő azonban tavaly meghalt, így új grafikus után kellett nézni. Végül Thorgerson egyik volt kollégája, a Hipgnosis Design Studio munkatársa, Aubrey Powell bukkant rá a fiatal egyiptomi művészre.

Azt mondja: az első pillanatban meglátta Ahmed tervében a rokonságot a floydi világgal. “Rejtélyes és nyitva áll az értelmezések előtt. Ezért ez az a borító, amelyik illik a Végtelen folyóhoz.”

Az ifjú egyiptomi művész Dzseddában, Szaúd-Arábiában született, onnét költöztek Kairóba. A brit Independent szerint Ahmed 13 évesen kezdett digitális művészettel foglalkozni. Egy kreatív ügynökségen keresztül keresték meg azzal, hogy dolgozzon a Pink Floydnak. Persze előzőleg végignézték a netes portfolióját, és a különböző online galériákat, amelyeken megjelentek a munkái.

Ahmed a londoni lapnak elmondta azt is, hogy mi inspirálta a borító tervezésénél. “Ha az életről és a természetről tűnődünk, és arról, hogy mi lehet az elbűvölő felszín alatt, amit soha nem láthatunk meg… nos, már ez is elég ahhoz, hogy különböző csodás érzések milliói lepjenek el bennünket. Először vázlatot készítettem arról, ami az agyamban volt, aztán elkezdtem ezt és az ötletet valós képpé változtatni, fotóval. 

Nos, ez a borító a második olyan, amelyet nem Thorgerson tervezett a Pink Floydnak. A másik a debütáló albumé (The Piper at the Gates of Dawn) volt, még 1967-ben. A mostani, 20 év szünet után megjelenő album a Pink Floyd tisztelgése a legendás csapat tavaly elhunyt billentyűse, Rick Wright előtt.

Itt belehallgathatnak abba, milyen lesz majd.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez