Legalább negyvenegy kisiskolás halt meg egy pokoglépes merényletben a szíriai Homszban

Miközben az iraki kurdok több offenzívát indítottak az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet ellen, amely viszont már teljesen körbezárta az észak-szíriai Kobanét, Irakban és Szíriában egymást követik a merényletek. Tegnap egy szörnyű pokolgépes és öngyilkos merényletre került sor, amelynek a célpontjai és áldozatai többnyire kisiskolások voltak.

Kéttős merénylet történt tegnap a szíriai Homszban. Az első merénylet a kormánynegyednek tartott Ikrimában történt, mégpedig az al-Makhzoomi általános iskola mellet. A robbanásban 41 gyerek halt meg és legalább százan megsebesültek. A másik merénylet viszont egy kórház közelében történt, de ezzel kapcsolatban nincsenek pontos információk, hogy mennyien vesztették életüket a robbanásban. A szíriai hatóságok szerint mindkét merényletet ugyanaz a férfi követte el: először egy bombát telepített az iskola mellé, másodszor pedig önmagát robbantotta fel a kórháznál.

A robbantást senki nem vállalta még magára, de minden jel szerint az Iszlám Állam nevű terrorista csoport vagy valamelyik szélsőséges iszlamista szervezet hajtotta végre, mintegy bosszúból a légicsapásokért. A közép-szíriai várost sokáig a „Forradalom Fellegváraként” nevezték, de három hónappal ezelőtt a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) már nem tudta tartani az állásait. Az ENSZ közbenjárásával tűzszünetet kötöttek a felek és az FSA tagjai buszokon keresztül elhagyták Homszt.

Irakban Bagdadtól északra fekvő Duluíja kisvárosban az iraki kormányerők által támogatott szunnita törzs fegyveresei visszaverték az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet támadásait, a harcok mindkét táborban legkevesebb 14 halálos áldozatot szedtek. Bosszúból a szervezet egyik tagja öngyilkos merényletet hajtott végre a fővárosban, egy forgalmas kereskedelmi út mellett, megölve ezzel 15 embert. A libanoni-szíriai határon fekvő Arszál városában a hadsereg tűzszerészei pedig az utolsó pillanatban hatástalanítottak három robbanószerrel megrakott csomagot. Bejrút szerint az eggyütesen hatvanhat kilogrammos robbanóanyagok mellé vegyszereket is raktak, hogy robbanás után azok szétszóródjanak a térségben és így minél több halálos áldozata és sebesültje legyen a robbantásnak.

Hírfelvétel a szíriai robbantásról (Csak tizennyolc éven felülieknek és erős idegzetűeknek ajánlott!):

{youtube}7iUka3wkkRs&feature{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez