Drónok megtalálták Dzsihádi Johnt, az ISIS hóhérát. És valószínűleg a túszokat is

Londoni lapértesülés szerint robotrepülőgépeknek sikerült rábukkanniuk Szíriában az ISIS lefejezős videóin szereplő fekete ruhás fegyveresre. A brit különleges erők ugyanakkor attól tartanak, hogy kudarcba fulladhat, ha megpróbálják megölni vagy elfogni “Dzsihádi Johnt”. Pedig a terrorcsoport egyik központja fölé küldött kémrepülők képein narancsszínű ruhába bújtatott emberek is láthatók, akik minden valószínűség szerint az ISIS nyugati túszai.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a brit elhárítás már ismeri azt a helyet, ahol Szíriában fogva tartják a nyugati túszokat. És ahol a  lefejezett amerikai újságírók és brit segélymunkások feltételezett gyilkosa is van. De az információ ellenére a brit hadsereg vezetői kizárták egy esetleges mentőakció lehetőségét, mert nagyon erősen védi a támaszpontot az ISIS. A védelmi minisztérium szerint hasznosabb lesz egy több hétig tartó légicsapás-sorozat – írja a londoni lap.

Amely azt idézi egyik forrásától, hogy a drónok és műholdak által készített felvételek nagyon alaposak, de először a terrorszervezet rakkai infrastruktúráját kell kitartóan támadni ahhoz, hogy bármilyen rajtaütés reális lehetőséggé váljon. Nem tanácsolják Cameron kormányfőnek, hogy felhatalmazást adjon egy mentőakcióra. A kilátásnak a sikerre csaknem száz százalékosnak kell lennie ahhoz, hogy megpróbálják, ám most ettől nagyon messze vannak. Jóllehet Dzsihádi John megfigyelése nagyon hasznos, de arra semmi esély nincs, hogy most bármi mást is tudjanak tenni. Pillanatnyilag egy rajtaütés öngyilkosság volna.

A Sunday Times című tekintélyes  lap tegnap arról írt, hogy David Cameron miniszterelnök a Henning-gyilkosságról készült videó pénteki megjelenése után vidéki rezidenciájára rendelte a brit belső elhárítás és a külső hírszerzés (MI5, MI6), illetve a brit kormány kommunikációs figyelőszolgálatának a főnökeit, és utasította őket az Iszlám Állam túsztartóinak és a túszok gyilkosának felkutatására. Azzal a céllal, hogy a brit hadsereg kommandós alakulata elfoghassa őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez