“Megszállta a feleségét a dzsinn”, hát elvált tőle

Dubajban egy bíróság elfogadta annak a férfinak az érvelését, aki azért akart válni, mert a feleségét egy dzsinn “szállta meg”, és emiatt nem volt hajlandó lefeküdni vele.

A polgári per során kiderült, hogy a férj „egy ideig” tolerálta a felesége „megszállottságát” és elutasításait. Azonban a nő még hetekkel később sem volt hajlandó a szexre, és arra kérte a férjét, hogy ezt az ügyet inkább beszélje meg a szüleivel. Ők azt mondták, hogy a lányukat biztosan megszállta egy dzsinn, ami nem más, mint egy ritka szellem az arab és muszlim mitológiában. A család még egy szunnita vallástudosókból álló „szakértői csapatot” is felbérelt a dzsinn kiűzésére, de ők is kudarcot vallottak. A dubaji bíróság kimondta a válást, és arra a kötelezte a férjet, hogy 4000 dirhamot (körülbelül 2 millió forintot) fizessen a volt feleségének.

A muszlimok általánosságban hisznek a dzsinnekben, szabad akarattal rendelkező lényeknek tartják őket, akiket Isten füsttelen tűzből teremtett. Azonban az angyalokkal ellentétben ők képesek jót és rosszat is cselekedni, és egy varázslat segítségével irányítani lehet őket azzal, hogy tárgyakhoz kötik őket. Ugyanakkor az arab mitológiában és a népi hagyományokban a dzsinnek inkább ártó szellemek, sőt majdnem démonok. Körülbelül ugyanazt csinálják, mint a görög-római hitvilágban a succubusok, vagy az izraeli-keresztény vallásban Lilith szolgái: képesek női alakot ölteni, akik éjszaka látogatják meg a férfiakat, hogy álmukban párosodjanak velük, és vámpír módjára energiát merítsenek ezekből a találkozásokból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez