A járdán szült. Állítólag nem engedték be a kórházba

Egy emberként háborodott fel sok millió egyiptomi. A minisztérium már vizsgálódik. Az utcán szült a Delta vidéken egy asszony: azt mondja, azért, mert nem engedték be a kórházba.

Egyiptomban felfüggesztették állásából azt a beheirai kórházigazgatót, akinek intézménye előtt, az utcán szült egy asszony. A vajúdó nőt állítólag nem engedték be az épületbe. Az állami tévé szerint a miniszter eltiltotta a munkától a szülészet-nőgyógyászat orvosait is, amíg a vizsgálat le nem zárul – írják a kairói lapok.

Az utcán szülő nőről készült videót rengetegen látták a hét végén az interneten. És hallották azt is, amint az asszony férje elmeséli: az orvosok szerint császármetszésre van szükség. És íme, most spontán szül – mondja az éppen világra jövő gyermek édesapja a videón.

{youtube}dPvsrxQ3kBg{/youtube}

A szülő nő családja gondatlansággal vádolja a kórházat. Az intézmény pedig tagad. Az orvosok azt állítják: megvizsgálták a nőt, és valóban elhangzott, hogy császárra lehet szüksége, mert túl nagy a baba. Három órával ezután az asszony vajúdni kezdett, a recepció ajtaján kívül. A kórházban azt mondjákk: ők hívták a kismamát, jöjjön be a balesetire, vagy legalább a recepcióra, szülje meg ott a gyereket, de a nő kísérői közül valaki ezt nem engedte, és filmezni kezdte az utcai szülést.

“Senki sem tagadná meg egy betegtől a szükséges kezelést” – áll a kórház közleményében. Hogy valójában mi történt, azt vizsgáltatja ki most szakemberekkel az egyiptomi egészségügyi miniszter. A cairoscene hírportál szerint valamiben hibás lehet a kórház, ha felfüggesztették az igazgatóját és az orvosait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez