Hármas bombatámadás Egyiptomban

Három pokolgép is robbant tegnap este óta  Egyiptomban:  hárman meghaltak, és legkevesebb  tizenöten megsérültek. 

Az első merényletet  a késő esti órákban követték el,  a menúfi  állomáson, egy vonaton.  Az utasok észrevették ugyan a szerelvényen elhelyezett két bombát, de azok felrobbantak, még mielőtt a vonatot kiüríthették volna.  Hárman, más források szerint öten haltak meg.

A második bomba a kairói El-Marg metróállomáson lépett működésbe.  Ott ketten sérültek meg, halálos áldozat nem volt.

A harmadik robbanás az elnöki palotánál volt, Heliopoliszban.  A célpontok ott  eredetileg az El-Kubba híd alatt tartózkodó közlekedési rendőrök voltak. Egyikük még időben felfedezte a szerkezetet, de az felrobbant,  mielőtt a bombaszakértők a helyszínre érhettek volna.  Ott egy ember sebesült meg.

Június 30-án már követtek el  hasonló merényletet ugyanezen a környéken. Akkor három pokolgépet rejtettek el az út mentén, azok összesen két rendőrtiszt halálát és hat másik ember sérülését okozták. Az esetet megelőzően az Agnád Miszr (Egyiptom katonái) nevű szélsőséges nacionalista csoport közzétette a Twitter oldalán, hogy robbantásokra készül. Valószínű, hogy a mostani merénylet mögött is ők állnak, mivel a robbanószerkezetek nagyon hasonlóak a júniusi támadásnál használtakhoz.

Amióta 2013-ban leváltották az iszlamista elnököt, Mohamed Morszi-t, a  rendfenntartó erők és civilek ellen több támadást követtek el, elsősorban a Sínai félszigeten. De máshol is, mindenekelőtt Kairóban és  a Nílus deltavidékén. A legvéresebb ilyen eset két héttel ezelőtt volt: összesen 33 biztonságit öltek meg akkor két merényletben a Sínai északi részén az Anszar Bayt al-Maqdisz emberei.    

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez