Állítólag megsebesült és kritikus állapotban van az Iszlám Állam vezetője

Abu Bakr al-Bagdadit ma érte találat, amikor az amerikaiak al-Qaim határvárost bombázták Irak nyugati részén – jelentette az Al Arabiya. A hírcsatorna arab törzsektől szerezte az értesülését, akik szerint az Iszlám Állam több vezetőjét is megölte a légicsapás.

Anbar tartomány parlamenti képviselője, Mohammad al-Karbuli azt mondta az Al Arabiyának, hogy az amerikaiak vezette koalíció a terrorszervezet irányítóinak egyik gyűlését vette célba a városban, és több tucat embert megölt vagy megsebesített. Káosz tört ki, az Iszlám Állam több vezetőjét a helyi kórházba vitték, amelyik nem bírta a sok sérültet ellátni.

A Reuters hírügynökség is úgy értesült, hogy légicsapás érte az Iszlám Állam vezetőinek konvoját, al-Qaim közelében. Szemtanúk szerint a dzsihádisták kiüríttettek egy kórházat, hogy a sérülteket kezelni tudják. Az ISIS tagjai hangosbeszélőkön szólították fel a lakosságot véradásra. A szemtanúk arról is beszámoltak: meg nem erősített értesülések keringenek arról, hogy az Iszlám Állam helyi, Anbar tartományi vezetője és annak helyettese meghalt a légitámadásban.

Amerikai tisztségviselők nem erősítették meg, de nem is tagadták, hogy támadást intéztek az Iszlám Állam vezetője ellen – közölte a Reuters.

Fejlemény: Vasárnap az iraki belügyminisztérium megerősítette Bagdadi sebesülésének hírét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez