Nemet mondott matuzsálem vőlegényére

Jázmin hercegnő csak egyike azoknak a mesehősöknek, akiket apja galád módon férjhez akart kényszeríteni. A probléma valós embereket is érint, ma is. Aladdin helyett a bírósági ítélet mentett meg egy 17 éves szaúdi lányt 90 éves vőlegényétől.

Majdnem kegyetlen összeesküvés áldozata lett Szaúd-Arábiában az a lány, akinek leendő férjeként más férfit mutatott be apja – írja a Sabq hírportál. Történt ugyanis, hogy az apa közölte a lányával: egy jóképű fiatalember akarja elvenni feleségül. Amikor hazahozta a húszas éveiben járó kérőt, a lány beleegyezett a házasságba. Később azonban, a házassági szerződés előkerülésekor, a vőlegény hirtelen hetven évet öregedett. Az igazi férjjelölt, akiből rövid időre férj is lett, legalábbis papíron, valójában 90 éves volt.

Miután a lány rájött, hogy a fiatal kérő apja tettestársa volt, bírósághoz fordult. A hatóságok tegnap érvénytelenítették a házassági szerződést. 

A szaúdi Facebook és Twitter felhasználók elítélték az apát, és azzal gyanúsították, hogy el akarta adni a lányát. Azt is többen említették, hogy eljárást kellene indítani ellene csalás miatt, és azért, mert visszaélt a lánya bizalmával. Sokan pedig elismerésüket fejezték a lánynak bátorságáért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez