Disneyland Egyiptomban?

Tegnap a befektetési miniszter azt mondta: tárgyalnak a Disney International-lel arról, hogy a Közel-Kelet első Disneylandjét Egyiptomban építsék fel. Mára azonban az egyiptomi gyerekek reményei, úgy tűnik, szertefoszlottak. Legalábbis azok, amelyek egy Párizsnál közelebbi mesevilágról szóltak, Miki egérrel a trónon.

Az egyiptomi Mada Maszr hírportál azt írja, hogy az állami tulajdonú Middle East hírügynökség által idézett kormánytagot ma gyakorlatilag megcáfolta a nemzetközi Disney-cég. Amely azt közölte, hogy pillanatnyilag a Közel-Kelet nincs képben, a kínai Sanghajra fókuszálnak, ott nyitnak most majd témaparkot. Jóllehet Egyiptom vonzó piac, most nem terveznek semmit a térségben.

Pedig Asraf Szalman miniszter éppen azért szeretett volna Disneylandet Egyiptomba, hogy az ország megmutathassa: a gazdasági és társadalmi nehézségek ellenére vonzó hely a külföldi befektetőknek.

Régebben egyébként a Disney utazási irodája, az Adventures by Disney 10 napos egyiptomi utazást is kínált, a piramisokkal, a kairói múzeummal, a felső-egyiptomi fáraókori műemlékekkel, sharm el sheikhi nyaralással. Tavaly év végén azonban ezt a programot felfüggesztették, és csak 2016-ban indítanák újra.

Az egyiptomi gyerekek mindazonáltal nem maradnak “élő” Disney-figurák nélkül, legalábbis a héten. Kairóban  Disney témájú varázsshow-t tűztek műsorra kedden, ez szombatig látogatható. A miniszter is a műsor premierjén beszélt a tervről, amely végül nem válik majd valóra. Legalábbis egyelőre. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez