Nigériát megvádolták, hogy figyelmen kívül hagyja az erőszak egyre terjedő jeleit

A nigériai hatóságok több tucat figyelmeztetést hagyott figyelmen kívül az iszlám szektáról, amíg az meg nem támadta a rendőrőrsöket és a kormányépületeket a múlt héten. A vérfürdőben több mint 700 ember halt meg, nyilatkozta egy muszlim pap és a hadsereg egyik hivatalnoka.

Több mint 50 muszlim vezető folyamatosan hívta a nigériai rendőrségeket, a helyi hatóságokat és az állami biztonsági szerveket, hogy felhívják a figyelmet és tegyenek valamit a Boko Haram szektaharcosok ellen, de kérelmeiket figyelmen kívül hagyták, mondta Imam Ibrahim Ahmed Abdullahi.

„Sok imam próbálta a kormány figyelmét ráirányítani.” mondta Abdullahi, biccentett a többi tudós felé, akik vele üléseztek a Maiduguri nyomornegyedben. „Mi felszólítottuk a kormányt és a biztonsági közegeket, hogy meg kell akadályozni azokat az embereket, abban amit tesznek, mert sok bajt fognak még okozni.”

A kormányzati hivatalnokok nem reagáltak a vasárnapi folyamatos kérések iránt.

Körülbelül hétszáz embert öltek meg azokban a napokban a múlt héten, csak Maiduguriban – Ben Ahanotu ezredes szerint, a helyi bűn-ellenes művelet katonai ügyintézője szerint. Egy kisegítő

hivatalnok azt mondta, hogy több ezren elmenekültek a városból.

Forrás: The Settle Times

Szerkesztette: AHU – Kisvárdai Gyula Balázs

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez