Kína bocsánatot kér Nigériától a hamis gyógyszerek miatt

Kína hivatalosan is bocsánatot kért Nigériától néhány olyan hamis gyógyszer exportálása miatt, amelyeket kínai cégek „Made in India” felirattal jelöltek meg. Kína biztosította Nigériát, hogy megbüntetik azokat, akik érintettek az ügyben.

Nigéria Élelmiszerekért és Gyógyszerekért Felelős Nemzeti Irodája (NAFDFAC) júniusban közölte, hogy lelepleztek egy nagy, Kínából érkező, malária elleni gyógyszereket tartalmazó küldeményt; a „Made in India” felirattal ellátott termékeket árusították Nigériában.

 

A hamis gyógyszerek lefoglalását követően a NAFDFAC vezérigazgatója, Paul Orhii Indiába utazott, ahol megbizonyosodott arról, hogy az országból exportált gyógyszereket és egyéb termékeket alaposan ellenőrzik.

 

„Ez egy rendkívül szerencsétlen incidens, de számos új lehetőséget tárt fel a hamisítványok elleni küzdelemben az indiai kormánnyal együttműködve, mivel érintettek az ügyben” – mondta Orhii.

„A csomagolás nagyon igényes volt, és a termékek eredetinek tűntek.”

 

Azonban a laboratóriumi vizsgálatok során kiderült, hogy a gyógyszerek nem tartalmaznak aktív hatóanyagot. Ha ezt nem fedeztük volna fel, komoly problémák adódhattak volna.


India és Kína a legjelentősebb gyógyszer beszállítója Nigériának.

 

Forrás: World News

Szerkesztette: AHU – Szűcs Anna

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez