Öt kilométer hosszú aranylánc készül Dubajban

Dubaj ismét megpróbálkozik egy újabb Guiness Világrekorddal: a világ leghosszabb, 22 karátos aranyláncát fogják elkészíteni az emírségi dolgozók. 

A Dubaji Vásárlási Ünnep (Dubai Shopping Festival) által kezdeményezett rekordkísérletet nemrég jelentették be a Perzsa-öböl menti monarchiában. A projektben részt vesz a dubaji arany és ékszercsoportok, mint Malabar Gold és Diamonds, Siroya, Sky Jewellers valamint Jewel One. „Valami nagyot és egyedit szerettünk volna alkotni. Rövid megbeszélés után meg is találtuk a célunkat” – nyilatkozta a Gulf Newsnak Tavhíd Abdullah, a projekt vezetője, aki szerint nyitva állnak bármilyen konstruktív javaslat előtt.

A végcél egy öt kilométer hosszú aranylánc, ami legalább 200 kilogrammot fog nyomni, s a láncok szélessége elérheti a 25 centimétert is. A tervek szerint hetven munkás fog dolgozni a projekten, mintegy napi tíz órában. Sőt a szervezők egy 200 méter hosszú vetítővásznat ígérnek, amelyen nyomon lehet követni a munkásokat és az aranylánc elkészítését.

Körülbelül december végére már készen lesz az alkotás, amelyet majd a január elsejétől egészen február elsejéig tartott 20-ik DSF-en fognak bemutatni. A fesztivál eddig is a térség legnagyobb arany és ékszerbemutatója volt, mintegy 15 millió dirhamnyi (1,05 milliárd Forintnyi) értékben mutatnak be drágaköveket.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez