Megszabadítaná Izraelt az araboktól Avigdor Lieberman

Az izraeli külügyminiszter akár “anyagi előnyöket” is ajánlanak azoknak a jelenleg izraeli állampolgársággal rendelkező araboknak, akik inkább a palesztin állam polgárai szeretnének lenni, és elmennének a zsidók országából.

Facebook oldalán jelentette meg “Az ár ellen úszva” címmel béketervét, amelynek alapja, hogy azok a jelenleg izraeli állampolgársággal rendelkező arabok, akik magukat palesztinnak vallják, kapjanak lehetőségek arra, hogy áttelepüljenek a megalakuló Palesztin Államba, és ehhez, ahogy ő fogalmaz “anyagi támogatást” kapjanak. Az arabok jelenleg Izrael lakosságának mintegy 20%-át teszik ki. Azoknak a leszármazottai, akik 1948-ban, az első arab-izraeli háború idején nem hagyták el szülőföldjüket. Etnikailag-kulturálisan nincs különbség köztük, és a megszállt területeken élő palesztinok között. Az arab-izraeli béketrágyalásokon a palesztin fél épphogy nem a jelenlegi izraeli arabok kivándorlását, hanem a ma a világban élő palesztinok őseik földjére való visszatérésének jogát szeretné elismertetni.

Lieberman, aki a jelentős részt a posztszovjet térségből bevándoroltak szavazataiból táplálkozó Hazánk Izrael párt vezetője, és jelenleg a kormány második legbefolyásosabb tagjai, azzal indokolta az ötletet, hogy Izraelben már így is demográfiai bomba van elrejtve, hiszen az arabok sokkal több gyermeket szülnek, mint a zsidók, így a lakosság arányai – mivel a zsidó bevándorlás gyakorlatilag megszűnt – eltolódóban vannak. Az “anyagi támogatás” amit a kivándorló palesztinok kapnának ezt a folyamatot fordíthatná vissza. Ez nem a külügyminiszter első ilyen – sokak által rasszistának minősített – ötlete. korábban arra kötelezte volna Izrael arab polgárait, hogy tegyenek hűségesküt az országra, most pedig ő az egyik támogatója az Izraelt zsidó nemzetállamként meghatározó törvényjavaslatnak.

A “kivándorlás pénzügyi támogatás” nem ismeretlen Izrael történetében – igaz korábban éppen az ellenkező irányú folyamatokat támogatták: a hetvenes-nyolcvanas években a Szovjetunió és Románia is kapott pénzt mindegy egyes állampolgáráért, akinek engedélyezte az Izraelbe való kivándorlást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez