Új kaland születik – a SAHARUN jótékonysági partnere az AHU

Átlátható szervezés, egyértelmű szabályok, a misztikus szaharai homoksivatag meghódítása. A 2010-es Budapest-Bamako rally főszervezői, Polgár András és Tamás 2011-től új, szaharai rallyt szervez.

 

A SAHARUN (www.saharun.org) egy országtól és útvonaltól független új rally lesz, amelynek útvonalát az első évben, 2011-ben Tunéziába szervezik. A továbbiakban viszont a Szahara többi országába is terjeszkedik majd a futam, hiszen az afrikai kontinens sivatagos része óriási: Szenegál, Mali, Mauritánia, Algéria, Marokkó országainak egésze vagy bizonyos területe is ehhez a földrajzi egységhez tartozik.

2011. február 19-március 4 között, formai megkötések nélküli autók és motorkerékpárok csapatai állnak ismét újra rajthoz Budapesten, hogy verseny és túra kategóriában közel 5000 km-t vezessenek, ennek kb. 2800 km-es részét az afrikai Tunéziában, ahol öt homok, két kősivatagos és négy offroad-os szakasszal nehezített napi etapot kell majd a résztvevőknek teljesíteniük. A verseny kategóriában az útvonalat tájékozódási, ügyességi feladatokkal is nehezítik a szervezők.

Mint megszokott, a kalandban bővelkedő versenynek és utazási kihívásnak jótékonysági programja is lesz. Az AHU a Polgár testvérpárral való megegyezés után a SAHARUN jótékonysági programjának koordinálását is elvállalta. Erről Szilasi Ildikó, az AHU koordinátora tájékoztatta a megjelenteket a sajtótájékoztatón. (Az AHU sajtónyilatkozatát lásd itt). Az AHU tehát vállvetve készül a SAHARUN jótékonysági programjának lebonyolítására, amelynek középpontjában 2011-ben a tunéziai vakok és gyengén látók megsegítése áll.

„Az AHU szívesen támogat minden probléma centrikus, pozitív segíteni akaró szándékot Afrikában, rallytól, szervezőgárdától függetlenül. Együttműködünk a SAHARUN-nal, de ha máshonnan is átlátható és korrekt felkérés érkezik, másnak is állunk szolgálatára. Célunk mindenek előtt a segítségnyújtás.” – mondta el Balogh Sándor, az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke.

A gyűjtés megkezdődött. A jótékonysági programról hamarosan további információval szolgálunk.

Mottónk továbbra is: Tudunk nagyot tenni! – a Szaharában is.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez