Nincs retúrjegy a dzsihádistáknak

Allah tiltja a visszatérést a hitetlenek földjére. Ezt hangsúlyozta a francia dzsihád harcosok fő toborzója, aki az Al Dzsazira televíziónak nyilatkozott. Omar Diabi kijelentette: megakadályozzák azt, hogy akárcsak egy európai is a “Kalifátusból” visszatérjen hazájába.

„Ha valaki azt mondja nekem: nézd, Omar, szeretnék hazamenni, akkor azt válaszolom: nem, testvér. Allah tiltja, hogy visszatérj a hitetlenek földjére. A hidzsra (emigráció a hit földjére) végleges. Ha valaki vissza akar térni, akkor azt megállítjuk!”- mondta a kaftánban és turbánban nyilatkozó toborzó tiszt, aki az interneten már sok száz franciát csábított az Iszlám Államba.

„A Kalifa (Abu Bakr al-Bagdadi) előbb vagy utóbb elfoglalja Damaszkuszt. És Damaszkusz lesz a kiindulópontja a Kalifátus kiterjesztésének. Minden igazhitű muzulmán kötelessége az, hogy ezt támogassa!”- fejtette ki a 39 éves francia-szenegáli dzsihád harcos az Al Dzsazira televízióban.

Kicsoda Omar Diabi, aki oly sok francia fiatalt csábított már az ISIS fegyveresei közé? Szenegálban született, ötéves korában került a családjával Nizzába. Megszerezte a francia állampolgárságot. Pályafutása eléggé tipikus: piti bűnöző volt, aki a börtönben vált iszlamista aktivistává, majd pedig dzsihád harcossá. A francia terrorelhárítás évek óta nyomon követi. Ezért szülőföldjére, Szenegálba ment. Onnan 2013-ban érkezett meg Szíriába, ahol a Nuszra Front harcosa lett. Ez az Al Kaida szíriai szervezetének neve. Innen igazolt át az ISIS-be.

A francia terrorelhárítás attól tart, hogy maga Bagdadi küld majd vissza európai dzsihádistákat a szülőföldjükre, hogy ott kövessenek el merényleteket. Egy vérfagyasztó példa már volt: egy Szíriából visszatért francia dzsihád harcos hidegvérrel lemészárolt négy zsidót Brüsszelben, a Zsidó múzeum előtt. A terroristát akkor kapták el, amikor szülei szülőföldjére, Algériába igyekezett. Cameron brit miniszterelnök közölte: csak azt követően engedik vissza az országba a megtért dzsihádistákat, hogy a terrorelhárító szolgálat alaposan kikérdezte őket, és írásban garantálja: immár nem jelentenek veszélyt a társadalomra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez