A szudáni kapcsolat

Újabb afrikai országgal fűzné szorosabbra a gazdasági kapcsolatokat az Afrikai-Magyar Egyesület. A szervezet elnöke, Balogh Sándor konkrét együttműködési javaslatokat fogalmazott meg a szudáni külügyminiszter és a magyar gazdaság képviselői részvételével megrendezett találkozón.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara első elnökhelyettese, Miklóssy Ferenc, és  Yousif Ahmend Yousif a Szudáni Kereskedelmi Kamarák Szövetségének elnöke együttműködési megállapodást írt alá a két testület együttműködéséről. A találkozón a szudáni külügyminiszter mellett az afrikai ország több minisztere is részt vett. 

Balogh Sándor az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke az aláírási ceremónia alkalmából reményét fejezte ki, hogy a megállapodás hamarosan üzletember-találkozók sokaságát gerjeszti, amelyek révén konkrét üzletkötések születnek. A derűlátásra az adhat alapot, hogy a szudániak jól szót értenek másokkal, hiszen az országban 578 törzs képviselői 372 nyelven beszélnek, és meg is értik egymást. Ráadásul az üzletemberek az egész világon egy nyelven beszélnek. Az AHU elnöke egyben javaslatot is tett a két ország közötti Gazdasági Vegyesbizottság (GVB) felállítására, és azt ígérte, hogy egy magyar küldöttség is ellátogat a januári, khaortumi Nemzetközi Expo-ra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez