Lincshangulat a líbiai-tunéziai határon

Líbia, Tripoli – Válsághelyzet alakult ki a tunéziai-líbiai határon a Líbiából menekülők miatt. Az ENSZ menekültügyi szervezete szerint már több mint 70 ezren menekültek át Tunéziába.

A líbiai vérengzés elől menekülők nehéz helyzetbe kerülnek Tunéziában is. A Jázmin forradalom országában még nem állt helyre teljesen a rend, így a több mint 70 ezer menekült fogadása, ellátása komoly kihívások elé állítja az egyébként is bizonytalan tunéziai vezetést.

Sok a menekültek között a fekete afrikai is, akiket viszont nem engednek be Tunéziába. A menekültügyi főbiztos képviselőjének jelentése szerint ezek a menekültek félnek a leginkább. Attól tartanak, hogy összekeverik őket a Kadhafi pénzelte, szintén fekete zsoldosokkal és végül meglincselik őket.

A határ líbiai oldalán a kadhafista erők vonulnak fel. A dehibai átkelőnél egymás után jelennek meg a harckocsik és katonai szállító járművek. Nyilvánvaló az átkelő lezárására készül Kadhafi zöld serege. Ugyancsak erősítést kaptak az Ezredeshez hű erők Nalutnál is, nehogy ez a város is a felkelők kezére kerüljön.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez