Vér és olaj Nigériában

Nigéria, Port Harcourt – Összecsaptak a nigériai hadsereg katonái a lázadókkal,az olajban gazdag Niger Delta tartományban. Hónapok óta ez volt az első fegyveres konfliktus a térségben.

 

 

A nigériai hadsereg katonái járőrözés közben csaptak össze a lázadókkal. A harcok a Niger Delta tartományban található Ayakoromo település közelében törtek ki. A nigériai hatóságok azt mondták, hogy a John Togo lázadóvezér által vezetett milícia fegyvereseivel csaptak össze. A halálos áldozatok száma ismeretlen. John Togo Nigéria egyik legrettegettebb lázadó vezére, aki nem fogadta el a nigériai kormány amnesztiáját 2009-ben. A nigériai hadsereg nagy erőkkel keresi a Togo-t, aki fegyvereseivel számos rablást és rajtaütést hajtott végre a térségben.

 

Egyre feszültebb a helyzet az ország déli, olajteremelő vidékein, miután Emmanuel Uduaghanát választották meg a tartomány kormányzójának. A Niger Delta Szabadságharcosainak Koalíciója támadásokkal fenyegetőzött. A nigériai hadsereg a hétvégén kijelentette, hogy leszámol azokkal a fegyveres csoportokkal, amelyek kétségbe vonják a választás eredményét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez