A kenyai hosszútávfutó halála

Kenya, Nairobi – Kenya elvesztette egyik legfiatalabb olimpiai maratoni futóját. Samuel “Sammy” Wanjiru valószínűleg balesetben hunyt el, de a körülmények még nem teljesen tisztázottak.

Samuel “Sammy” Wanjiru otthona erkélyéről zuhant ki, miután feleségével összeveszett. A rendőrség szerint az öngyilkosság sem zárható ki. A 24 éves maratoni futó és felesége között vita alakult ki, amikor az asszony váratlanul hazaérve Wanjirut egy másik nő társaságában találta. A hatóságok mindkét nőt kihallgatják a balesetről. A férfi a 6 méteres zuhanásban belső sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de nem sikerült újraéleszteni.

Feleségével, Triza Njerivel viharos kapcsolata volt. Az asszony tavaly decemberben feljelentette Wanjirut, és azt mondta, hogy férje egy AK-47-es géppuskával halálosan megfenyegette. Njeri később visszavonta a vádakat. A BBC tudósítója elmondta, hogy a kenyaiak szerint a csodafutó családi problémái abból fakadtak, hogy nem tudta kezelni a hirtelen jött népszerűséget és gazdagságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez