Pártkatonák fegyverben, Szudánban

Szudán, Kartúm – Újabb harcok robbantak ki a kettészakadás előtt álló Szudán határ menti régiójában. Az összecsapások intenzitása azt jelzi, hogy a szétválás a békülékeny politikusi nyilatkozatok ellenére véres lesz.

Az ENSZ információi szerint a harcok voltak Umm Dorian és Kadugli települések környékén. Hua Jian ENSZ szóvivő azt mondta, hogy Kadugliban ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy rendőrállomást. A támadók fegyvereket zsákmányoltak. Két hivatalnok Dél-Kordofánban megerősítette a Reuters hírügynökségnek, hogy harcok voltak a térségben. Szemtanúk azt mondták, hogy a támadók tankokat is bevetettek és tüzérséggel lőtték Umm Dorian települést. Szerintük a Nemzeti Kongresszus Pártjának(NCP) fegyveresei követették el a támadást. Az NCP a hatalmon lévő párt Észak-Szudánban. Halálos áldozatokról vagy sebesültekről nem érkezetek hírek.

A kartúmi vezetés nem nyilatkozott az ügyben. Az észak-szudáni hadsereg szóvivője csupán annyit mondott, hogy Kadugliban egy katona okozta a felfordulást, aki vaktában elkezdett lövöldözni. A hadsereg szóvivője szerint jelenleg nyugalom van a két településen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez