Így vette el a saját fiát

Bár elsőre elég bizarrnak hangzik az eset, egy igazán szívmelengető történetről van szó. A 74 éves Norman MacArthur és párja, a 76 éves Bill Novak ötven évnyi együttlét után mondhatták ki végre a boldogító igent.

A két férfi 2000-ben költözött Pennsylvaniába, ahol egyértelmű volt: belátható időn belül nem fogják engedélyezni a melegházasságot. Viszont valamilyen jogi státuszra szükségük volt, hogy ne legyenek idegenek a törvény szemében. Végül egy ügyvéd azt tanácsolta, hogy egyikük fogadja örökbe a másikat, így aztán megilletik majd az olyan alapvető jogok, mint a másik értesítése, ha egyikük kórházba kerül vagy a beteg állapotáról való tájékoztatás.

Így éltek éveken keresztül, a törvény szemében apa és fia, ám tavaly sikerült átvinni a melegházasság intézményét az államban, így Norman és Bill úgy döntöttek, hogy egybekelnek.
Ehhez persze arra volt szükség, hogy érvénytelenítsék az örökbefogadást, ami végül nem lett  végtelenül bonyolult folyamat, hiszen rengetegen tanúskodtak amellett, hogy valójában miért volt szükség erre a jogi lépésre.

“Mikor a bíró végül aláírta a szükséges papírokat, az összes jelenlévő barátunk elkezdett tapsolni” – mondta el Norman.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez