Budapesti ázsiai fesztivál: a Nyári MondoCon

Az idei Nyári MondoCon hatalmas nyári fesztivál lesz, vagy ahogy a japánok mondják: MACURI. A Hungexpo füves területein rengeteg szabadtéri program, a sátrakban pedig tradicionális japán, ázsiai tevékenységek várják az érdeklődőket.

A rendezvény ezúttal sem csak a japán kultúra iránt érdeklődőknek biztosít programokat, a fantasy, sci-fi, steampunk, goth műfajok kedvelői, és a videojáték rajongók sem fognak unatkozni, rengeteg program várja őket is.

press05

Ízelítő a programokból:

– Nagy nyári Matsuri! A MondoCon az Imai teaházzal közösen Budapest szívében idézi fel a japán fesztiválok hangulatát.

– Látványos cosplay (jelmez) verseny, több, mint kétszáz nevezővel, amely egyben Európa legrangosabb jelmezversenyének, az EuroCosplay-nek a regionális selejtezője.

– Fellépnek, majd oktatást tartanak a népszerű Taiko Hungary Japándob Egyesület tagjai.

– Magyarország legnépszerűbb League of Legends bajnokságának a döntője (közel száz csapat vágott neki a selejtezőknek) a MondoCon keretein belül kerül lebonyolításra – tucatnyi más izgalmas videojáték versennyel egyetemben (Mortal Kombat, Naruto, Hearthstone, Heroes of the Storm, stb).

– A rendezvényen ismét fellép a Home Made Asia! A csapat műsorában a legismertebb koreai és japán dalok szólalnak fel, tánc- és énekprodukciók formájában.

– Kerekasztal-beszélgetések és workshopok (kultúra, anime, sci-fi, fantasy, steampunk témákban).

press08

A felsoroltakon kívül számos egyéb izgalmas program, bemutató, vetélkedő, kvízjáték, szabad konzolozás, gó és DDR is várja a látogatókat. A rendezvényen számos kiadó, képregénybolt, geek üzlet kínálatából válogathatnak az érdeklődők, de tehetséges hazai alkotók kézműves termékei is megvásárolhatók lesznek. A legkülönfélébb hazai klubok is képviseltetik magukat (Star Wars, Aliens, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, stb.), valamint több budapesti japán, távol-keleti étterem is kitelepül a rendezvényre.

Várhatóan hat-nyolc ezer látogató lesz jelen, egész Közép-Európából számítanak vendégekre a szervezők.

2015_nyari_mondocon_resize

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez