Dohányzó Obamával riogatnak Moszkvában

A cigaretta öl, butít és nyomorba dönt, akárcsak Barack Obama – figyelmeztet egy moszkvai buszmegálló plakátja. Nem először használják negatív kampányra az amerikai elnököt Oroszországban.

„A dohányzás több emberrel végez, mint Obama, bár ő nagyon sok embert öl. Ne dohányozzon, nem kell Obamára hasonlítani” – olvasható a lenti plakáton.

ob

A fotót Dmitrij Gudkov ellenzéki képviselő osztotta meg Facebook adatlapján. Kommentjében gusztustalannak és szégyenletesnek nevezte, mi tűnik fel az orosz főváros utcáin.

Elnöksége alatt többször használták rasszista és Amerikaellenes orosz kampányokban Barack Obamát. Decemberben például egy orosz üzletláncnak azért kellett bocsánatot kérnie, mert csimpánzként szerepeltette egy vágódeszkán. Januárban pedig egy kormánypárti művészcsoport az amerikai nagykövetséggel szemben állította fel arcképét, alatta a felirat: „gyilkos.”

Barack Obama egyébként többször nyilatkozott a dohányzásról. 2009-ben például bevallotta, hogy bár 95 százalékban gyógyult, néha mégis elcsábul a cigi miatt. 2013-ban pedig kijelentette, hogy már hat éve nem gyújtott rá, mert fél a feleségétől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez