Google térképek a foci Eb pályaudvarairól

33 francia pályaudvarra érkezhetnek a futball Európa Bajnokság nézői, akiknek a számát 2,5 millióra becsüli a Google és az SNCF, a francia államvasutak. Számukra nyújt tájékozódási lehetőséget a rendszer, melyet jövőre minden nagyobb francia pályaudvarra kiterjesztenek.

Ha valaki egy étteremben üldögél vagy épp vásárol valamit a pályaudvaron, akkor a térkép segítségével pontosan eltalálhat ahhoz a vágányhoz, ahonnan a vonata indul – mondta a Google franciaországi igazgatója. Franciaországban alaposan felkészültek az Európa-bajnokságra: a belügy egy olyan alkalmazást ad ingyen, mely terrorveszély esetén nyújt tájékoztatást a legfontosabb tudnivalókról.

Közben az Air France pilótái is készülődnek a futball Eb-re: kétnapos tiltakozó akciót tartanak a hétvégén. A francia légitársaság el akarja küldeni pilótái egy részét, mert túl magasnak találja a fizetésüket. Az Air France személyzeti igazgatóját csak a biztonsági szolgálat tudta megmenteni a pilóták haragjától. Az igazgató ingét letépték a feldühödött pilóták, akik az állásukért harcolnak. A tárgyalások folynak, de a pilóták úgy érzik: tiltakozó akciókkal kell nyomást gyakorolniuk az Air France-ra – pontosan a foci Eb kezdetén.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez