Élőben ölte meg a kisbabáját a Facebookon egy férfi – mit tehetnek Zuckerbergék?

A 21 éves thai férfi lefilmezte, ahogy a kislányát, majd önmagát is felakasztja.

A családi tragédia a népszerű üdülőhelyen, Phuket szigetén történt, egy elhagyatott hotelben. A rendőrség szerint a férfi előzőleg összeveszett a feleségével.

A Facebook részvétét nyilvánította a családnak, és közölte, hogy a felvételt eltávolította. Igaz, a Reuters szerint csak 24 órás késéssel. A cég már korábban azt ígérte, hogy felülvizsgálja a politikáját, miután egy amerikai gyilkosság videója órákig látható volt a közösségi oldalon. De történt már szexuális erőszak, állatkínzás és tini öngyilkosság is élőben a Facebookon. Mark Zuckerberg azt mondta: növelni fogják annak a már most is több ezres gyorsreagálású megfigyelőcsapatnak a létszámát, amelynek a dolga az intézkedés az ilyen esetekben. Programot is fejlesztenek, amely megakadályozná az ilyen tartalmak megosztását. Arról viszont nincs szó, hogy megszűnne a FB Live.

A BBC honlapja azt írja, hogy a mostani, thaiföldi felvételt a legnagyobb videómegosztó portálról is csak azután vették le, hogy a brit társaság figyelmeztette a YouTube-ot. Addigra a számláló szerint már 2351-en kattintottak rá.

A mostani esetben az egyik rokon látta az élő közvetítést, riasztotta is a rendőrséget – de már túl késő volt. A hatóságok sem az apát, sem a csecsemőt nem tudták megmenteni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez