Borzasztó – a bölcsek tanácsának utasítására erőszakoltak meg egy tizenéves lányt

Egy 16 éves ártatlan lány megerőszakolására adott utasítást egy pakisztáni falu idősekből álló tanácsa, miután a lány bátyja hasonló bűncselekményt követett el egy 12 éves ellen. Az áldozatok és az elkövetők ráadásul rokoni kapcsolatban állnak egymással.

Az egész azzal kezdődött a pakisztáni Multanban, hogy egy 12 éves lányt megerőszakolt az egyik unokatestvére. Az áldozatul esett lány apja ezután felkereste a falu jirga tanácsát, hogy szolgáltasson igazságot.

A jirga tanács egy rendszerint idős emberekből összeverbuvált döntéshozói testület, amelyben az adott közösség tiszteletben álló férfiai foglalnak helyet. Hivatalosan nem létezhetnének, a pakisztáni törvények ugyanis betiltották a működésüket ellentmondásos ítéleteik miatt. Ennek ellenére a jirgák továbbra is aktív tevékenységet folytatnak Pakiszán elmaradott vidékein, ahol a hivatalos hatóságok helyett inkább őket keresik fel a helyiek a nézeteltéréseik rendezésére.

A  megerőszakolt kislány ügyében a jirga tanács végül úgy határozott, hogy az elkövető fiú 16 éves lánytestvérét is erőszakolják meg. Az ítélet végrehajtása nyilvános volt, a 16 éves lány megerőszakolását mindenkinek végig kellett néznie – a szülőknek is.

Az ügyre végül a két lány szülei tettek pontot, miután feljelentést tettek a rendőrségen. A lányokat orvosi vizsgálatoknak vetették alá. Ezek után pedig a rendőrség letartóztatott 20 embert, köztük a jirga tanács tagjait. Érdekes módon a 12 éves kislányt megerőszakoló fiú még mindig szabadlábon van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez