Milliárdos adósságot csinált – kés alá feküdt, hogy ne ismerjenek rá

Az 59 éves nő a Kína középső részén fekvő Vuhanban 25 millió jüan adósságot halmozott fel. Ez nagyjából 962 és fél millió forint. A nyomok helyett önmagát igyekezett eltüntetni, ugyancsak filmbe illő módon.

Az esetről az állami kínai hírügynökség, a Hszinhua számolt be. A nő a hatalmas ország középső részéből a délkeletibe szökött, miután a vuhani bíróság arra kötelezte, hogy fizesse vissza a felvett hiteleket.

A rendőrök azonban a nyomába eredtek és meg is találták Sencsenben. “Nagyon meglepődtünk, amikor elkaptuk” – mondta az egyikük. “Alig 30-nak nézett ki és egyáltalán nem hasonlított arra, aki a körözési képeken szerepelt.”

Az asszony egyébként mások személyigazolványát használta, miközben átvonatozott fél Kínán. A plasztikai műtétet is kölcsönvett bankkártyával fizette ki.

Kínában az állam nagyon is bátorítja a hitelfelvételt – a fogyasztás ösztönzésével próbál új forrásokat találni a gazdasági növekedéshez és csökkenteni annak függését a nehézipartól és az állami infrastrukturális beruházásoktól – írja a Newsweek. Az utóbbi időben azonban a hatóságok egyre szigorúbb fellépésre kényszerülnek a hiteleiket nem törlesztő polgárokkal szemben.

Képünk illusztráció / Vimeo

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez