Három év börtön Trump ügyvédjének

Michael Cohen vádalkut kötött és ezért úszta meg három évvel azt, hogy éveken át “fedezte Donald Trump rossz cselekedeteit”.

Konkrétan három ügyben ítélte el a bíróság: két esetben azért, mert hallgatási pénzt fizetett ki két nőnek, akik szexuális kapcsolatban álltak Donald Trumppal, az elnökjelölttel. A harmadik elismert bűncselekmény: Michael Cohen hazudott a kongresszusnak Washingtonban a kampánypénzekről. A két nő, Stormy Daniels és Karen McDougal korábban pénzért állt szexuális kapcsolatban Donald Trumppal, aki akkor még csak dúsgazdag üzletember volt. Később a választási kampány idején gondolt arra, hogy kínos lehet a nők vallomása az elnöki esélyeire. Ezért megbízta ügyvédjét, hogy fizesse le őket! A nők szép pénzt kaptak azért, hogy ne rontsák Trump választási esélyeit. Miután Donald Trumpot megválasztották, a nők úgy érezték: lejárt a hallgatás ideje és beszélni kezdtek. Stormy Daniels még könyvet is kiadott, melyben Trump mini nemi szervéről írogatott.

Mindez nem zavarta az Egyesült Államok elnökét abban, hogy jelezze: nyolc évig kíván a Fehér Ház lakója maradni. Vagyis újra a választópolgárok elé áll 2020-ban is. Michael Cohen már aligha lesz részese ennek a kampánynak.

Az FBI különleges csapata továbbra is vizsgálódik Trump orosz kapcsolatai iránt. Ellenfele, aki elbukta a választást, azt állította: az oroszok segítettek a győzelemben. Hillary Clinton állítását bizonyítékokkal nem tudta alátámasztani, de Mueller egykori FBI-főnök, aki a Trump elleni vizsgálatot vezeti, rájött sok érdekes dologra. Michael Cohen ügyvéd is elmondhatott egyet és mást, hiszen egy időben nagyon is közel állt Donald Trumphoz. Az amerikai elnök közölte: nem izgul emiatt.

Nem tart az impeachmenttől – mondta a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjújában. Az impeachment az a jogi eljárás, melyet a washingtoni kongresszus indíthat meg az elnök ellen, hogy eltávolítsa őt a Fehér Házból. Miután Trump pártja, a republikánus javította pozícióit a szenátusban a legutóbbi, félidős választások során, ezért az impeachment lehetősége jelentős mértékben csökkent. Ennek ellenére a demokrata ellenzék sok borsot törhet Donald Trump orra alá, mert többséget szerzett a képviselőházban. Ez az impeachmenthez kevés, de ahhoz bőven elegendő, hogy kellemetlen kérdéseket tegyenek fel Donald Trumpnak orosz kapcsolatairól, melyekről érdekes dolgokat árulhatott el Michael Cohen ügyvéd, aki vádalkut kötött, és ezért csak hároméves börtönbüntetést kapott az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez