Hol szálljunk meg Dubajban?

Hol szálljunk meg Dubajban?

Ez a második legnépszerűbb kérdés, miután megegyeztünk abban, hogy a család inkább az őszi vagy tavaszi szünetben látogat az Emirátusok legnagyobb városába. A belváros megjelölés itt egy kicsit félrevezető, sok helyen a régi városrészt, Bur Dubajt vagy Deirát jelölik ezzel a kifejezéssel. Valójában nincs olyan igazi központja Dubainak, mint a legtöbb európai nagyvárosnak. Downtown persze létezik, amióta kiépült a Burj Khalifa környéke, azóta ezt hívják Dubajban belvárosnak – ami azért egy kicsit csalóka. Na, de hol foglaljunk szállást?

A magyarok körében az alábbi három terület a legnépszerűbb. Az Emirates Mall, vagyis a „sípályás” bevásárlóközpont környéke (Al Barsha) azért kedvelt, mert közel van a Mall, nincs messze a metró, és a 3 csillagostól az 5 csillagos hotelig széles a kínálat. Nem mellesleg innen hamar elérhető a Burj al-Arab melletti szabadstrand, ha pedig valaki amolyan olasz „bibionés” beachre vágyik, akkor taxival nagyjából 15 perc alatt eléri a Jumeirah Walk melletti, minden igényt kielégítő strandot.

A másik kedvelt célpont a Marina és annak környéke. Gyorsan hozzá is teszem, hogy itt az árak is magasabbak, hisz az egyik top városrészben a szállodai szolgáltatásokat is meg kell fizetni. Ezen a környéken az összes hotelhoz sétányira van a tengerpart, aki pedig hajlandó a borsos árat is kifizetni, akkor olyan szállodában töltheti el a vakációt, amely saját tengerparti szakasszal is rendelkezik.

A legtöbben azért beérik a Marina valamelyik 4 csillagos hoteljével, ahol hűsölhetnek a medencében, napozhatnak, elszürcsölhetnek egy kellemes koktélt, hogy aztán délután akár a nyakukba vegyék a várost. Apropó, alkohol. Nem kézenfekvő, hogy minden hotelben lehet kapni alkoholt, van, ahol egyáltalán nincs, és ez, ha nem tájékozódnak előre az utasok, bizony kellemetlen meglepetést okozhat, ha mondjuk, a vacsora után jól esne egy pohár bor. A harmadik kedvelt városrész, a már említett Bur Dubai.

Itt legfőképp a kedvező árakat tudjuk kiemelni, ami lássuk be, sokaknál fontos szempont. Legfőképp akkor, ha nem a medencében akarják lógatni egész nap a lábukat, hanem csak arra kell a hotel, hogy aludjanak egy jót, hisz a nap egészét úgysem ott töltik. Persze a luxushotelek sem maradnak ki a szórásból, de azért mégsem az a jellemző, hogy az 5 csillagos hotelekben tolonganak magyar honfitársaink, ahol a szezonban egy éjszakáért gondolkodás nélkül elkérnek 150-200 ezer forintot.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez