Soros György jobban bízik az európai és az ázsiai piacban, mint az amerikaiban

30 milliárd dolláros befektetéssel gazdálkodik a 84 éves üzletember befektetési alapja, mely szerint az idei év jobb lesz Európában és Ázsiában, mint az Egyesült Államokban. Soros György személyes vagyona meghaladja a 26 milliárd dollárt.

A Soros befektetési alap 2 milliárd dollárt fektetett be európai és ázsiai cégekbe – nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó vezetője a cégnek. Tavaly a befektetési alap igen tiszteletreméltó növekedést ért el: 8%-os eredményt produkált. Idén ez máris 1,5%. A Bloomberg hírügynökség szerint más nagy amerikai befektető alapok is csökkentették amerikai részvényeik számát, és inkább Európában vagy Ázsiában látnak fantáziát. Ennek oka az, hogy az olajár csökkenése alaposan megviselte az amerikai energiaszektort. Ugyanakkor az Európai Központi Bank és Japán nemzeti bankja önti a pénzt a piacra.

Az Appaloosa nevű nagy befektetési alap is 2,74 milliárd dollárt vont ki az amerikai piacról. A Moore Capital Management 2,3 milliárd dollárral csökkentette a kitettségét az amerikai részvénypiacon. A veterán befektető, a 71 éves Leon Coppermann viszont más véleményen van: szerinte az amerikai piac továbbra is jó lesz, de Európa és Japán piaca még jobban teljesít majd idén.

(Fotó:Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez