Saját feleségeiket mészárolták le a Boko Haram harcosai

A radikális iszlamista lázadó-és terrorszervezet harcosai még tavaly szeptemberben kényszerítettek több tucat nőt arra, hogy lépjenek házasságra velük, amikor elfoglalták Bamát. Pár napja azonban a terroristák lemészárolták ártatlan feleségeiket, miután tudomást szereztek arról, hogy a kormányerők Bama település visszafoglalására készülnek.

A nigériai hadsereg katonái pár napja foglalták el az északkelet-nigériai települést a Boko Haram harcosaitól. Szemtanuk számoltak be arról, hogy a fegyveres lázadók pár nappal a kormányerők támadása előtt könyörtelen kegyetlenséggel lemészárolták feleségeiket, hogy ne kerüljenek a „hitetlenek” kezére. A halálos áldozatok pontos száma még nem ismert. Helyi lakosok azonban elmondták, hogy a Boko Haram fegyveresei több tucat nőtt öltek meg, mielőtt a kormányerők kiszorították őket Bamából. A nigériai hadsereg katonái a vérengzés szemtanúit védelem alá vették és Maiduguriba szállították őket, ahol jelenleg is folyik a kihallgatásuk. A vérengzést egy helyi polgárőr is megerősítette, aki a kormányerőkkel harcolt Bama felszabadításáért. A legutóbbi információk szerint a települést megszálló Boko Haram harcosok a szomszédos Gwozába menekültek, mielőtt a nigériai katonák elkezdték volna a támadásukat Bama ellen.

Nigéria északkeleti részén lassan több mint hat éve folyik a Boko Haram esztelen lázadása. A radikális iszlamista lázadó-és terrorszervezet célja, hogy egy önálló iszlám államot hozzon létre, amelyet a saria (iszlám jog) értelmezésein és rendeletei szerint irányítanának. A hivatalos adatok szerint a Boko Haram tavaly körülbelül 10 ezer ember életét követelte Északkelet-Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez