Orosz hackert gyanúsítanak a hollywoodi celebfotók kiszivárogtatásával

Az orosz állampolgárságú férfi tagadja az egyik brit lap által lehozott híreket és azzal védekezik, az Apple iCloud rendszerről nem ő töltötte le a hírességek magánjellegű fotóit, hiszen azok már elérhetőek voltak más oldalakon is.

A dél-oroszországi Szamara városában élő Szergej Holokovszkijt nevezte meg a The Sun brit bulvárlap vasárnapi számában a nyugati hírességek magánfotóit a világhálón megosztó hackerként. Mint ismeretes, hollywoodi celebek, többek közt Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Rihanna és Selena Gomez több száz fényképét töltötték fel ismeretlenek internetes oldalakra, a fotók többsége intim tartalmú.

Holokovszkij tagadja, hogy ő lopta volna el a fényképeket. Azt viszont elismerte, hogy ismeri a férfit, akinek az oldalára először felkerültek a kompromittáló anyagok. De azt mondja: sohasem találkozott vele élőben. Ugyanakkor a The Moscow Times szerint semmi gondja nincs a képek online megosztásával. Sőt, az orosz fiatalember szerint a hírességek maguk szivárogtatták ki a fotóikat, ezzel is növelve ismertségüket.

Az Apple a szolgáltatásai biztonságának növelését ígérte a jövőben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez